Ostalo

Liječnici lani MUP-u prijavili gotovo 10000 pacijenata

Objavljeno 15.01.2020.

Ministarstvo unutarnjih poslova

MUP je u 2019. od liječnika zaprimio 9967 obavijesti o promjenama zdravstvenog stanja pacijenata, s tim da su 8083 takve obavijesti zaprimljene od 1. kolovoza, kada je na snagu stupio novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama.
Liječnici lani MUP-u prijavili gotovo 10000 pacijenata
 

Tijekom cijele 2018. MUP je od liječnika zaprimio 1022 obavijesti o promjeni zdravstvenog stanja pacijenata.

Oko toga koje se zdravstvene promjene trebaju prijavljivati, MUP i liječnici spore se mjesecima.

Nakon što MUP primi izvješće liječnika o promjeni zdravstvenog stanja ili tijeku liječenja vozača, policijska uprava ili postaja upućuje vozača na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled.

Ako se na izvanrednom nadzornom zdravstvenom pregledu utvrdi da je vozač nesposoban ili ograničeno sposoban za vozača ili se vozač ne podvrgne izvanrednom nadzornom zdravstvenom pregledu, donosi se rješenje o oduzimanju vozačke dozvole.

Prema podacima MUP-a, u 2019. oduzete su 3633 vozačke dozvole.

Od toga broja 14 ih je oduzeto zbog različite ocjene zdravstvene sposobnosti, 965 zbog ograničene zdravstvene sposobnosti, 681 zbog zdravstvene nesposobnosti te 1973 zbog neobavljenog izvanrednog nadzornog zdravstvenog pregleda.

2018. godine je MUP ukupno oduzeo 1893 vozačkih dozvola.

Od tog broja 10 je oduzeto zbog različite ocjene zdravstvene sposobnosti, 566 zbog ograničene zdravstvene sposobnosti, 373 zbog zdravstvene nesposobnosti te 944 zbog neobavljenog izvanrednog nadzornog zdravstvenog pregleda.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(2)
1.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.