Ostalo

Poskupljenje cigareta?

Objavljeno 27.01.2020.

Ministarstvo financija

Ministarstvo financija je u javnu raspravu poslalo prijedlog nove uredbe kojim predviđa povećanje specifične trošarine na cigarete za 40 kuna za 1000 komada.
Poskupljenje cigareta?
 

Uz to, planiraju se trošarine i na neke nove duhanske proizvode, među njima i na e-tekućine i grijane duhanske proizvode.

Javna rasprava će trajati do 3. veljače.

Prema prijedlogu, specifična trošarina na cigarete bi sa sadašnjih 335 kuna za tisuću komada porasla na 375 kuna, dok bi proporcionalna trošarina ostala na 34% od maloprodajne cijene.

Minimalna trošarina na cigarete povećala bi se za 74 kune, sa 755 kuna na 829 kuna za 1000 komada.

Ta se minimalna trošarina plaća ako je iznos ukupne specifične i proporcionalne trošarine niži od ukupnog iznosa propisane minimalne trošarine.

Ministarstvo u nacrtu predlaže da trošarina na sitno rezani i ostali duhan za pušenje ostane na 600 kuna za jedan kilogram.

Na e-tekućine bi se plaćala trošarina od jedne kune za jedan mililitar, a na grijane duhanske proizvode iznosila bi 600 kuna za jedan kilogram.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.