Ostalo

Simulacijski medicinski centar u Zagrebu

Objavljeno 11.02.2020.

Hrvatska liječnička komora

U Domu zdravlja Zagreb - Centar u Runjaninovoj ulici otvoren je Simulacijski medicinski centar (SIM centar) u kojemu će se kroz simulaciju različitih medicinskih stanja educirati medicinski stručnjaci i zdravstveni djelatnici.
Simulacijski medicinski centar u Zagrebu
 

Uz podršku Grada Zagreba, osnivanje prvog ovakvog centra na primarnoj razini zdravstvene zaštite u Hrvatskoj rezultat je suradnje svih zagrebačkih domova zdravlja i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

SIM centar omogućit će kontinuirano stjecanje znanja i vještina prvenstveno medicinskim stručnjacima i zdravstvenim djelatnicima na razini primarne zdravstvene zaštite, a planirani su i različiti moduli za djelatnost palijativne i patronažne službe, rješavanje konflikta u ordinaciji timova obiteljskog liječnika.

Također, edukacija se može organizirati za vatrogasce, pripadnike civilne zaštite, zaposlenike dječjih vrtića i škola te nezdravstvene djelatnike iz područja javnog zdravstva.

Kao simulacijski modeli se koriste lutke na kojima medicinski djelatnici, uz nadzor instruktora, uče nove metode liječenja, oživljavanje i razne intervencije koje će primijeniti na pravim pacijentima.

Osim održavanja života i vitalnih funkcija, planiraju se i moduli komunikacije i rješavanja konfliktnih situacija u ambulantama na primarnoj razini zdravstvene zaštite.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.