Ostalo

Obilježen Hrvatski dan liječnika

Objavljeno 27.02.2020.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

U srijedu je kao sjećanje na dan kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor 26. veljače 1874. godine obilježen Hrvatski dan liječnika.
Obilježen Hrvatski dan liječnika
 

Tog je dana grupa od 21 liječnika utemeljila liječničko društvo kao osmu liječničku udrugu u Europi.

Danas je u zdravstvenom sustavu u Hrvatskoj zaposleno oko 12500 doktora medicine.

Riječ je o oko 17% zaposlenih.

Među doktorima medicine 67% su specijalisti, 58% liječnika radi u bolničkim ustanovama, što je 2% više nego prije pet godina.

U domovima zdravlja, ordinacijama u koncesiji i županijskim zavodima za hitnu medicinu zaposleno je 26,5%, a u privatnim ordinacijama i ustanovama 10% liječnika.

U primarnoj zdravstvenoj zaštiti, u općoj medicini zaposleno je 2309 doktora, u pedijatriji 277, u ginekologiji 271, a u stomatologiji 1931 doktor dentalne medicine.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.