Ostalo

Naputak za bolesnike i osobe u pratnji

Objavljeno 27.02.2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

S ciljem zaštite bolesnika, te sukladno strategiji prevencije mogućeg širenja koronavirusa COVID-19, iz HZJZ-a mole bolesnike i osobe u pratnji da poduzmu sljedeće osobne mjere zaštite širenja zaraznih bolesti koje se prenose kapljičnim putem:
Naputak za bolesnike i osobe u pratnji
 

– ako patite od simptoma dišnog sustava kao što su kašalj, grlobolja, kratak dah i povišena tjelesna temperatura, molimo da do daljnjeg odgodite (otkažete i ne dođete na dogovoreni termin) tzv. hladni program, odnosno medicinske postupke koji nisu hitni a nisu vezani uz ove navedene simptome; sa svakim bolesnikom će se naknadno dogovoriti najbolje rješenje prilagođeno individualnim potrebama i dijagnozi
– redovito perite ruke sapunom i vodom ili koristite dezinficijens na bazi alkohola
– kada kašljete i kišete, prekrijte usta i nos papirnatom maramicom i poslije ju odbacite u koš za otpad te operite ruke
– izbjegavajte bliski kontakt s osobama koji imaju simptome infekcije dišnih putova, imaju povišenu temperaturu i kašlju
– koliko god je moguće smanjite vrijeme boravka u punim čekaonicama na način da pričekate svoj red vani na otvorenom

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.