Ostalo

Novo radno vrijeme ljekarni

Objavljeno 24.03.2020.

Hrvatska ljekarnička komora

Sukladno odluci Nacionalnog kriznog stožera Republike Hrvatske i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa ljekarne od ponedjeljka 23. ožujka do daljnjeg rade u skraćenom radnom vremenu od 8 do 17 sati.
Novo radno vrijeme ljekarni
 

Ova odluka se odnosi na sve ljekarne na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, osim dežurnih ljekarni, priopćeno je iz Hrvatske ljekarničke komore.

Radno vrijeme ljekarni za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa nije dopušteno prije 8 sati ujutro i poslije 17 sati.

Radno vrijeme i način rada dežurnih ljekarni znači: od 8 sati ujutro do 17 sati rade kao sve druge ljekarne, a od 17 sati do 8 sati ujutro rade isključivo dežurstvo.

Subotom ljekarne rade od 9 sati do 12 sati.

Za sve ostalo vrijeme raditi će dežurne ljekarne.

Prema naputku Kriznog stožera rad djelatnika ljekarni organizirat će se u timovima, a definirat će se fiksni timovi koji međusobno neće dolaziti u kontakt.

Rad u fiksnim timovima podrazumijeva izbjegavanje promjena i zamjena članova ljekarničkih timova, osim u slučaju samoizolacije pojedinog člana ili bolovanja.

HLJK poziva hrvatske građane da odlazak u ljekarne bude samo zbog izdavanje kronične ili akutne terapije te zbog preuzimanja neophodno potrebne terapije, kao što su lijekovi za snižavanje temperature ili antibiotska terapija.

Ljekarnici su dobili naputak da mogu uskratiti izdavanje za sve ostale zahtjeve koji nisu u kategoriji hitnosti ili kronične terapije, naveli su iz HLJK-a.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.