Ostalo

Platnene maske ne štite od koronavirusa

Objavljeno 25.03.2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak poručio je kako zdrave osobe ne moraju nositi jednoslojne platnene zaštitne maske prilikom ulaska u trgovine i druge javne prostore, jer te maske ne štite od koronavirusa.
Platnene maske ne štite od koronavirusa
 

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu nije izdao preporuku da zaštitne maske trebaju nositi zdrave osobe niti smatra da je to potrebno, rekao je Capak.

Jednoslojne pamučne zaštitne maske nisu učinkovite kod zaštite od koronavirusa i imaju samo psihološko značenje. Nema smisla tražiti od zdravih ljudi da nose takve maske pri ulasku u trgovine i druge javne prostore, dodao je Capak.

U zaštiti od širenja koronavirusa djelotvorne su samo posebne maske s filterima koji sprječavaju prolazak virusa.

Njih sada u Hrvatskoj koristi zdravstveno osoblje.

Stožer je izdao samo preporuku da oboljeli od koronavirusa koriste troslojnu kiruršku masku s plastičnim slojem koji zadržava vrlo sitne čestice.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(6)
3.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.