Ostalo

Apel KoHOM-a na strpljenje pacijenta

Objavljeno 26.03.2020.

KoHOM

Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) je priopćila kako su obiteljski liječnici pod velikim pritiskom te apelirala na strpljenje pacijenata koji se žale da ih ne mogu kontaktirati telefonom, a ne mogu doći ni u ambulante zbog zaštitnih mjera.
Apel KoHOM-a na strpljenje pacijenta
 

Reagirajući na prozivke da je obiteljske liječnike nemoguće kontaktirati telefonom, dobiti savjet ili naručiti lijekove, KoHOM objašnjava da su zbog potresa u Zagrebu u mnogim ambulantama u prekidu bile internetske i telefonske veze, a i drugi dijelovi Hrvatske također imaju problema s vezama.

Stoga pozivaju pacijente da se svojim obiteljskim liječnicima obraćaju i preko drugih komunikacijskih kanala (e-mail, SMS, WhatsApp, Viber, Messenger, Facebook).

Podsjećaju i da su zbog epidemiološke situacije pregledi pacijenata u ordinacijama svedeni na minimum, no ističu i da su obiteljski liječnici svakodnevno u svojim ordinacijama, te istodobno dežuraju i u novoosnovanim tzv. "korona" ambulantama.

Od utorka imaju i obvezu tiskanja propusnice za odlaske na nužne i neodgodive preglede, što čini dodatni pritisak na ambulante.

Ponovno je upućen apel pacijentima da poštuju odredbe samoizolacije i budu iskreni prema svojim obiteljskim liječnicima.

Naime, bilo je nekoliko slučajeva da su pacijenti zatajili da su u samoizolaciji, a pregledavali su ih obiteljski liječnici, odnosno timovi hitne medicinske pomoći.

Svi oni su nakon toga morali ići u samoizolaciju 14 dana da ne bi bili prijenosnici koronavirusa drugim pacijentima.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.