Ostalo

Infektivna klinika za najteže slučajeve koronavirusa

Objavljeno 27.03.2020.

Vlada RH

Ministar zdravstva Vili Beroš u četvrtak je na sjednici Vlade objavio da zagrebačka Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" postaje središte za liječenje najtežih slučajeva oboljelih od koronavirusa, uključujući i djecu.
Infektivna klinika za najteže slučajeve koronavirusa
 

Ponovio je da je u Hrvatskoj dosad testirano 3958 osoba.

Postotak pozitivnih je 12%.

Ocijenio je da je porast broja oboljelih očekivan, no i da se može zaključiti da je zdravstveni sustav adekvatno reagirao na epidemiju.

Istaknuo je i da se s vremenskim protokom povećava broj testiranja u Hrvatskoj, jer su otvorena i dodatna mjesta za testiranje u drugim gradovima, osim u Zagrebu.

Osvrnuo se i na najnovije podatke na globalnoj razini te pokazao grafičku usporedbu broja zaraženih u Hrvatskoj, Italiji, Njemačkoj i Francuskoj, u relativnom odnosu na 100000 stanovnika.

Hrvatska u odnosu na te zemlje ima mali broj oboljelih.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.