Ostalo

Veliki interes za pozivni centar 113

Objavljeno 27.03.2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Kako bi se jasnim uputama i savjetima te pravodobnim reagiranjem u doba pandemije koronavirusom pomoglo osobama i tvrtkama u reguliranju svakodnevnog života i zaštite zdravlja i poslovanja, u koordinaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo osposobljen je pozivni centar s besplatnim brojem 113.
Veliki interes za pozivni centar 113
 

Svaki dan, uključujući subotu i nedjelju, brojni liječnici i stručnjaci volonteri iz sustava zdravstva, ali i farmaceutske industrije, od 7 do 22 sata odgovaraju na pozive kako bi se ublažio teret koji nose epidemiolozi i drugi liječnici medicine koji djeluju u srcu pandemije.

Od velikog je značaja da svi volonteri nakon početne edukacije mogu raditi i od kuće te je to dobar način pomoći sustavu bez ikakvog rizika jer su svi povezani putem svojih mobilnih telefona.

Najčešća pitanja s kojima se volonteri susreću su pak ona vezana uz svakodnevni život stanovništva, poput primjerice hoće li se ususret Uskrsu hrvatski građani koji dolaze iz EU puštati da prijeđu granicu, postoji li mogućnost prijenosa preko dlake kućnih ljubimaca, kako se ponašati u samoizolaciji, koliko prije pojave simptoma je osoba zarazna, kakvi su to bliski kontakti, kome i gdje se javljaju stariji građani koji trebaju pomoć oko nabave, kome se možemo obratiti za psihološku pomoć i sl.

Volonteri ukupno prime više od 1000 poziva na dan, a nakon većih izvanrednih stanja kao što je nedavno bio zagrebački potres, poziva bude i dvostruko više.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.