Ostalo

77 novih slučajeva koronavirusa

Objavljeno 31.03.2020.

Civilna zaštita

U Hrvatskoj je u ponedjeljak zabilježeno 77 novooboljelih od koronavirusa.
77 novih slučajeva koronavirusa
 

Na taj način je zadržana linearna krivulja rasta, a oporavilo se još 12 osoba čime se ukupan broj osoba koje su dosad ozdravile popeo na 64.

Na respiratoru je 27 pacijenata, a do sada je umrlo šest osoba.

Hrvatska ima 803 respiratora i radi se na postupnom uvozu 250 novih respiratora.

Sa 77 novozaraženih ukupan broj pozitivnih na koronavirus u Hrvatsko se popeo na 790.

Unatoč visokim kaznama pripisanima za kršenje mjera samoizolacije koje se mogu popeti do 120000 kuna neki građani i dalje krše mjere samoizolacije.

Kršenje mjere samoizolacije policija je provjerama utvrdila za 928 osoba, o čemu je obaviješten Državni inspektorat koji prekršiteljima izriče novčane kazne.

Kazna za nepridržavanje samoizolacije prvi put iznosi 8000 kuna, a u slučaju ponovnog kršenja raste na 30000 kuna, zatim na 60000 i potom na 120000 kuna.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.