Ostalo

Dodatna sredstva za Kliniku za infektivne bolesti

Objavljeno 31.03.2020.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" dodijeljena su dodatna 3 milijuna kuna za travanj i svibanj za potrebe zbrinjavanja oboljelih i mjere sprječavanja širenja COVID-19, priopćeno je u ponedjeljak nakon sjednice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).
Dodatna sredstva za Kliniku za infektivne bolesti
 

HZZO je, dodaje se, omogućio da se ortopedska i druga pomagala serijskog načina proizvodnje, koja propisuje izabrani doktor, propisuju elektroničkim putem kao E-potvrda ako to nije drugačije utvrđeno.

Time se značajno pojednostavio postupak i način ostvarivanja prava na pomagala.

Na Osnovnu listu pomagala HZZO-a stavljena su nova istovrsna pomagala iz skupina obloga za rane, pomagala za kretanje i drugih pomagala te nova generacija pomagala iz skupine pomagala za disanje.

Za pomagala - senzor i odašiljač za kontinuirano mjerenje glukoze - proširena je indikacija za primjenu, odnosno ukinuto je dobno ograničenje te to pravo mogu ostvariti osigurane osobe svih dobnih skupina sukladno indikaciji.

Na Dodatnu listu pomagala HZZO-a stavljena su nova pomagala iz skupina obloga za rane i pomagala za urogenitalni sustav.

Na listu lijekova HZZO-a uvršteni su novi lijekovi te proširene indikacija za postojeće lijekove.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.