Ostalo

Najveći rast oboljelih dosad

Objavljeno 02.04.2020.

Civilna zaštita

U Hrvatskoj je u srijedu potvrđeno 96 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveće dnevno povećanje od početka epidemije.
Najveći rast oboljelih dosad
 

Broj ukupno pozitivnih popeo se na 963, a nije bilo novih smrtnih slučajeva u posljednjih 72 sata.

Broj umrlih se zadržao na šest, no na respiratoru su dva nova bolesnika, odnosno njih ukupno 34.

Samo u Splitu broj oboljelih povećan je za 29, dok je Istarska županija drugi dan za redom bez novih slučajeva zaraze.

Od ukupno 7680 testiranih uzoraka od početka epidemije samo ih je u posljednja 24 sata napravljeno 665, a 73 bolesnika su ozdravila.

Prosječna dob bolesnika je 48 godina.

Među oboljelima je 53% muškaraca i 47% žena.

U Hrvatskoj je 1,5 umrlih na milijun stanovnika, dok je, primjerice, u Italiji 192, u Španjolskoj 175, a u Švedskoj 18 umrlih na milijun stanovnika.

U samoizolaciji je više od 21000 građana, uključujući 1446 zdravstvenih djelatnika.

U zdravstvenom sustavu su pozitivna 53 doktora medicine, šest ljekarnika, 10 stomatologa i 44 sestri i tehničara te pet slučajeva administrativnog osoblja.

Od svih oboljelih, 354 osobe su na bolničkom liječenju.

Većina ih je sa srednje teškim oblikom bolesti, no među njima ima i onih koji su blaži bolesnici, ali si ne mogu osigurati samoizolaciju kod kuće.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.