Ostalo

Rad pedijatrijskih i kirurških službi u Klaićevoj

Objavljeno 04.04.2020.

Klinika za dječje bolesti

S obzirom na upite roditelja, iz zagrebačke Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj poruči su kako u toj ustanovi redovito rade hitne pedijatrijske i dječje kirurške djelatnosti u okviru Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, uz sve prateće dijagnostičke djelatnosti.
Rad pedijatrijskih i kirurških službi u Klaićevoj
 

Svi pacijenti kojima je neophodno bolničko liječenje zbrinjavaju se u zgradi Klinike za pedijatriju, a u istoj je zgradi i Jedinica intenzivnog liječenja koja radi redovito i kontinuirano.

Zbog nedavnog potresa jedan od objekata Klaićeve bolnice, u kojem su smješteni odjeli dječje kirurgije, trenutno je izvan funkcije, a u tijeku je procjena i sanacija oštećenja.

Operativni trakt je u funkciji, pa se obavljaju svi hitni operativni zahvati, kao i dio operativnog programa koji zbog prirode bolesti nije moguće odgoditi.

Dio operativnog programa koji je bez rizika za zdravlje moguće odgoditi obavit će se nakon ukidanja mjera.

Obzirom na pandemiju koronavirusa na snazi su preventivne mjere i postupci koji se provode već pri dolasku u bolnicu.

Trijažni tim uzima anamnestičke podatke od roditelja, odnosno pratitelja, uz obavezno mjerenje tjelesne temperature svim pacijentima, pratiteljima, ali i djelatnicima klinike koji ulaze u krug bolnice.

Takve mjere su neophodne kako bi se maksimalno umanjio rizik unošenja infekcije u bolničke prostore.

Dio specijalističko-konzilijarnog hladnog programa također je privremeno odgođen uz konzultaciju specijalista određenih subspecijalnosti, ali se neophodni pregledi i dijagnostički postupci, čije bi odgađanje moglo značajno pogoršati stanje bolesnika, odvijaju redovito.

Redovito se obavljaju i terapijski postupci kroničnih pacijenata, kao i liječenje i dijagnostika onkoloških bolesnika.

U dijelu ambulantnih aktivnosti organizirane su virtualne ambulante tako da je moguće telemedicinski (telefonom, email-om) dobiti savjet liječnika ili medicinskog djelatnika.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.