Ostalo

Izdavanje lijekova u domove osoba u izolaciji

Objavljeno 07.04.2020.

Hrvatska ljekarnička komora

Hrvatska ljekarnička komora (HLJK) zajedno sa Hrvatskim Crvenim križem (HCK) je pokrenula projekt telefonskog savjetovanja i izdavanja lijekova u domove bolesnika u izolaciji, samoizolaciji i nepokretnih bolesnika povezanih s epidemijom koronavirusa.
Izdavanje lijekova u domove osoba u izolaciji
 

Projekt je zamišljen tako da se izdavanje lijekova provodi uz najvišu razinu sigurnosti za pacijente.

Stoga je putem aplikacije osigurana sljedivost lijeka od inicijalnog poziva pacijenta do zadnjeg koraka, a to je izdavanje u domu pacijenta i savjetovanje o terapiji.

Pacijenti će uslugu ljekarnika moći zatražiti putem zajedničkog pozivnog broja HLJK-a i HCK-a 08001188 ili na izravni broj call centra HLJK-a 072700222.

Projekt će provoditi volonteri - magistri farmacije s odobrenjem za samostalni rad u trajanju od 4 ili 8 sati dnevno.

Komora je dosad primila prijave 120 volontera ljekarnika, koji će tu uslugu pružati na cijelom području Hrvatske.

Cilj je osigurati kontinuitet opskrbe lijekovima i ljekarničkih savjeta svima pogođenima epidemijom na stručan, siguran i zakonit način, kao i spriječiti kršenja propisanih mjera i ograničenja kretanja.

Usluga je usmjerena na izdavanje lijekova pacijentima kojima je dodijeljena mjera izolacije ili samoizolacije, nemoćnim i nepokretnim osobama koje su u mreži socijalnih službi te transplantiranim, onkološkim i drugim imunokompromitiranim pacijentima kojima je važno da ne izlaze iz svojih domova u uvjetima epidemije.

Putem call centra pacijenti će moći zatražiti i savjet o novim terapijama koje su im propisane te provjeriti kompatibilnost nove terapije s lijekovima koje koriste od ranije.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.