Ostalo

Nova uloga za "Andriju"

Objavljeno 30.04.2020.

Ministarstvo uprave

Digitalni asistent u borbi protiv koronavirusa "Andrija" će komunicirati i mjere zaštite za domove za starije i nemoćne te ostale pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi.
Nova uloga za "Andriju"
 

Ta se digitalna platforma u suradnji s partnerima projekta kontinuirano prati i nadograđuje, pa će "Andrija" omogućiti djelatnicima domova za starije bolje razumijevanje protokola zaštite i testiranja.

Komuniciranjem s "Andrijom" djelatnici mogu dobiti jasnu informaciju u kojem se statusu nalaze i što trebaju činiti kako bi ispravno pratili protokol i pridržavali se svih sigurnosnih uputa i mjera.

"Andrija" može komunikacijom značajno pomoći obiteljima korisnika domova koji u ovom trenutku ne mogu ići u posjetu, što je u većini domova na snazi još od 27. veljače.

U očekivanju popuštanja mjera "Andrija" će obiteljima korisnika domova komunicirati aktualne mjere sprječavanja infekcije, kao i one koje će uskoro biti dozvoljene, poput dostave namirnica, organiziranje posjeta i sl.

"Andrija" je u prvih tjedan dana rada rasteretio epidemiološke korisničke službe za čak 25%.

Cilj je da kontinuiranim razvojem i učenjem odgovori na što više pitanja građana i situacija vezanih uz COVID-19.

Voditelj projekta "Andrija" je Ministarstvo uprave, a na kreiranju rješenja radio je tim stručnjaka predvođen Brankom Kolarićem, voditeljem Referentnog centra Ministarstva zdravstva za zaštitu zdravlja starijih osoba i nadležnim epidemiologom za domove za starije, te uz tehničku i informatičku podršku udruženih snaga domaćih IT tvrtki.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
1.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.