Muško zdravlje

Enzim za veću učestalost koronavirusa kod muškaraca?

Objavljeno 13.05.2020.

HealthDay

Istraživanje provedeno u Nizozemskoj sugerira kako bi veća koncentracija enzima ACE2 u krvi mogla objasniti veću učestalost hospitalizacija i smrti od koronavirusa kod muškaraca.
Enzim za veću učestalost koronavirusa kod muškaraca?
 

ACE2 je receptor na površini stanica koji se veže uz koronavirus te mu omogućuje inficiranje zdravih stanica, pojašnjavaju znanstvenici sa sveučilišta u Groningenu.

European Heart Journal dodaje kako je ACE2 u većoj mjeri prisutan u plućima.

Poznato je i kako ACE2 igra važnu ulogu u zatajivanju srca.

Novi su rezultati dobiveni analizom podataka prikupljenih od oko 2000 pacijenata starije životne dobi iz 11 europskih zemalja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.