Ostalo

Obilježen Međunarodni dan obitelji

Objavljeno 16.05.2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Kako bi naglasili neprocjenjivu ulogu obitelji Ujedinjeni narodi su 1989. godinu proglasili Međunarodnom godinom obitelji, a 15. svibnja 1994. godine prvi put je obilježen Međunarodni dan obitelji pod krilaticom "Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece".
Obilježen Međunarodni dan obitelji
 

Namjera je bila istaknuti važnost obitelji i potaknuti društvo na donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitetu života obitelji te pružiti podršku uvažavanju obiteljskog života, tradicije i običaja.

Obitelj je temeljna jedinica društva u kojoj se formiraju ljudi sa svojim obilježjima, stavovima i uvjerenjima.

Danas, kada obitelj često nema ni vremena ni uvjeta za razvoj u zajedništvu i toleranciji, izuzetno je važno osvijestiti značajnost i ulogu obitelji.

Naši roditelji, braća, sestre, djeca, bake i djedovi sudjeluju u razvoju osobnosti pojedinca, a što su međusobni odnosi članova obitelji skladniji i prožeti međusobnim poštovanjem veće su mogućnosti da ćemo imati kvalitetno, tolerantno i koherentno društvo.

Također, obitelj ima centralnu ulogu u usvajanju zdravih životnih navika i u prevenciji svih danas vodećih vrsta kroničnih nezaraznih bolesti.

U svrhu prevencije kroničnih nezaraznih bolesti Hrvatski zavod za javno zdravstvo će nastaviti promicati vrijednosti obiteljskog života i osnaživati obitelj kroz kontinuirano informiranje, educiranje i senzibilizaciju stanovništva provođenjem svojih redovitih aktivnosti u području tjelesnog, spolnog i mentalnog zdravlja kako bi poticali pozitivne promjene u društvu koje pridonose kvaliteti života svih građana.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.