Ostalo

Rezultati testiranja cjepiva za koronavirus

Objavljeno 19.05.2020.

BBC Health

U SAD su u tijeku testiranja eksperimentalnog cjepiva za koronavirus nazvanog mRNA-1273 koja su pokazala kako njegova primjena dovodi do reakcije imunosnog sustava slične onoj kod osoba zaraženih koronavirusom.
Rezultati testiranja cjepiva za koronavirus
 

Cjepivo sadrži dio genetskog koda virusa, a kod testiranih osoba su otkrivena antitijela koja mogu neutralizirati koronavirus.

Novo cjepivo testirano na National Institute of Allergy and Infectious Diseases ne može izazvati infekciju niti simptome infekcije, no pokazalo se sigurnim i učinkovitim u izazivanju reakcije imunosnog sustava.

U dosadašnjoj fazi testiranja je sudjelovalo 45 osoba, a provjera učinkovitosti cjepiva na većem broju ispitanika se očekuje u srpnju.

Prema dostupnim podacima, u svijetu na razvoju cjepiva za koronavirus radi najmanje 80 skupina znanstvenika.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.