Ostalo

Manjak u blagajni HZZO-a

Objavljeno 22.05.2020.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) zbog smanjenog broja doprinosa u vrijeme epidemije ove godine očekuje manjak od dvije milijarde kuna.
Manjak u blagajni HZZO-a
 

Prihod od doprinosa u travnju smanjen je za 413 milijuna kuna u odnosu na ožujak kao posljedica velikog broja otkaza, smanjenja plaća i oslobađanja dijela poslodavaca od plaćanja doprinosa u doba koronakrize.

Vlada se obvezala da će HZZO-u nadoknaditi taj iznos na temelju rebalansa državnog proračuna za ovu godinu koji je nedavno usvojen.

Financijski plan HZZO-a za ovu godinu je stoga nepromijenjen i iznosi 27,5 milijardi kuna.

HZZO neće tražiti od bolnica da im vrate uplaćeni novac zato što su u prethodna dva mjeseca radile smanjenim kapacitetom.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.