Ostalo

Hrvatski liječnički zbor o testiranju na koronavirus

Objavljeno 27.05.2020.

Hrvatski liječnički zbor

Hrvatski liječnički zbor (HLZ) smatra da bi bilo dobro da testiranje na koronavirus bude obvezno još dva tjedna.
Hrvatski liječnički zbor o testiranju na koronavirus
 

U HLZ-u se zalažu za testiranje pacijenata koji dolaze u bolnicu zbog nekog zahvata ili pretrage tijekom koje se može širiti aerosol.

Ministarstvo zdravstva je prije nekoliko dana dalo liječnicima primarne zdravstvene zaštite i bolnicama naputak o tome tko bi se trebao obavezno testirati i tko izdaje uputnice, odnosno kad građani sami moraju platiti test.

Medu ostalim, navodi se da se rutinsko testiranje ne provodi ni zbog hospitalizacije ni zbog dijagnostičko terapijskih postupaka, nego samo ako za to postoji opravdani razlog.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.