Ostalo

Geni povezani s pretjeranim unosom alkohola

Objavljeno 28.05.2020.

HealthDay

Podaci prikupljeni od 435000 osoba su rezultirali identifikacijom dodatnih inačica gena povezanih sa sklonošću prema pretjeranoj konzumaciji alkohola.
Geni povezani s pretjeranim unosom alkohola
 

U radu objavljenom u znanstvenom časopisu Nature Neuroscience je opisano još 19 ovakvih inačica, tako da ih je sada poznato ukupno 29.

Američki znanstvenici s Yale University dodaju kako su neke od varijanti izdvojenih u studiji već povezivane s depresijom i anksioznošću.

Novi nalazi bi mogli pomoći u ranijoj identifikaciji osoba s povećanim rizikom za razvoj ovisnosti o alkoholu, vjeruju istraživači.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.