Ostalo

Završen EU projekt u KBC Zagreb

Objavljeno 06.06.2020.

KBC Zagreb

U KBC Zagreb je u petak obilježen završetak projekta uređenja i opremanja dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija.
Završen EU projekt u KBC Zagreb
 

Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u vrijednosti od 51 milijun kuna.

U sklopu projekta, koji je započeo 2017., financirano je uređenje i opremanje dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija u 17 klinika i kliničkih zavoda, pri čemu su 42 milijuna uložena u novu opremu, a 6 milijuna u adaptaciju i uređenje prostora.

U KBC Zagreb je šteta od potresa na klinikama za ortopediju i dermatovenerologiju te Klinici za plućne bolesti Jordanovac procijenjena na 60 milijuna eura.

U potresu su izgubili 23,7% kapaciteta, odnosno 403 postelje i dio laboratorijskog prostora.

Dugački redovi pred trijažnim kontejnerima odraz su toga što su izvan funkcije klinike za ortopediju na Šalati i Jordanovcu.

Liste čekanja u KBC Zagreb nastoje smanjiti tako da 20% radnog vremena rade popodne, a Klinički zavod za radiologiju, gdje su liste najduže, radi cijeli dan u dvije smjene do 21 sat.

Zasad je najduža lista čekanja na pretragu magnetskom rezonancom, a iznosi više od 300 dana.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.