Ostalo

Smještaj za roditelje djece na liječenju u bolnici

Objavljeno 30.06.2020.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uputilo je u ponedjeljak preporuku Ministarstvu zdravstva da roditeljima djece na dugotrajnom liječenju u bolnici omogući odgovarajući smještaj kako bi stalno mogli biti uz njih.
Smještaj za roditelje djece na liječenju u bolnici
 

U slučaju kada roditelj to ne može, preporučeno je da se uz pridržavanje epidemioloških mjera o djetetu mogu brinuti bliske osobe.

S obzirom na ponovnu pojavu koronavirusa i povećanog broja novozaraženih, uvođenjem pojačanih mjere zaštite u većini bolnica onemogućena je pratnja i boravak roditelja uz djecu koja dugotrajno borave na bolničkim odjelima.

Psihosocijalna potpora je integralni dio liječenja djece s malignim i drugim bolestima koje iziskuju dugotrajno liječenje i njihovih obitelji, a tu vrstu podrške uobičajeno pružaju psiholog, socijalni radnik, terapeut za igru i po potrebi psihoterapeut.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.