Ostalo

HZZO: Snižene cijene lijekova

Objavljeno 30.06.2020.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uskladio je cijene lijekova na svojim listama lijekova te su snižene cijene za ukupno 454 originalna pakiranja lijekova, od toga za 315 pakiranja na osnovnoj listi.
HZZO: Snižene cijene lijekova
 

Na dopunskoj listi lijekova snižene su doplate koje plaćaju osiguranici za 131 pakiranje.

S dopunske je, pak, na osnovnu listu premješteno osam pakiranja lijekova, čime je prestala doplata za te lijekove.

Na listu lijekova su stavljeni lijek za liječenje HIV infekcije i lijek za liječenje reumatoidnog artritisa.

Na liste lijekova stavljene su i nove generičke i kliničke paralele te novi oblici i/ili nova pakiranja već postojećih lijekova, čime se proširuje spektar lijekova koje osiguranici mogu za svoje liječenje dobiti na teret obveznog zdravstvenog osiguranja.

Kroz izmjene pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima omogućeno je stavljanje na liste pomagala HZZO-a suvremenih pomagala koja koriste moderne tehnologije, čime se osigurava veća mogućnost izbora i dostupnost pomagala osiguranim osobama.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.