Ostalo

Posjeti djeci na 15 minuta

Objavljeno 02.07.2020.

Ministarstvo zdravstva

Ministar zdravstva Vili Beroš je izjavio kako je ekspertna skupina jednoglasno odlučila osigurati boravak roditeljima uz djecu na bolničkom liječenju u trajanju od 15 minuta te će shodno tome uputiti upute svim bolnicama koje skrbe o djeci.
Posjeti djeci na 15 minuta
 

Od osobite važnosti je osigurati boravak roditelja uz dijete na bolničkom liječenju naročito vezano uz dob (djeca do tri godine starosti) i vrijeme liječenja (dugotrajni boravak u bolnici).

Istaknuo je utjecaj hospitalizacije i odvojenosti od roditelja na psihičko razvijanje djeteta te njegovo mentalno zdravlje.

Ministarstvo će uputiti preporuke svim bolnicama koje skrbe o djeci o važnosti osiguravanja boravka roditelja uz dijete kada je to moguće s obzirom na prostorne uvjete, odnosno redovite posjete roditelja djetetu uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
1.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.