Ostalo

Učinak "tihih" širitelja koronavirusa

Objavljeno 08.07.2020.

CNN

Rezultati studije objavljene u znanstvenom časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences sugeriraju kako je polovica osoba s koronavirusom zaražena od strane inficiranih osoba koje još nemaju simptome ili od asimptomatskih širitelja.
Učinak "tihih" širitelja koronavirusa
 

Američki znanstvenici s Yale University su se u istraživanju koristili podacima prikupljenima uz pomoć niza transmisijskih modela.

Ranije provedene studije pokazuju kako asimptomatski slučajevi čine 17,9-30,8% svih infekcija koronavirusom.

Kako bi se postigla prisutnost koronavirusa kod manje od 1% populacije potrebno je izolirati sve simptomatske slučajeve te više od trećine "tihih" širitelja, izračunali su istraživači.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.