Mladi

Negativan učinak ulične rasvjete na tinejdžere

Objavljeno 09.07.2020.

HealthDay

Podaci prikupljeni od oko 10000 ispitanika u dobi od 13 do 18 godina povezuju izloženost uličnoj rasvjeti s povećanjem rizika za nesanicu i poremećaje raspoloženja kod tinejdžera.
Negativan učinak ulične rasvjete na tinejdžere
 

Izloženost uličnoj rasvjeti je bila povezana s kraćim prosječnim trajanjem sna te povećanjem rizika za depresiju i anksioznost.

Uz to, kod ovih tinejdžera je uočena veća učestalost bipolarnog poremećaja i fobija, objavili su američki znanstvenici iz National Institute of Mental Health.

Istraživači u stručnom časopisu JAMA Psychiatry naglašavaju kako je izloženost umjetnoj svjetlosti samo jedan u mreži čimbenika koji mogu utjecati na rizik za pojavu mentalnih poremećaja.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.