Ostalo

Predstavljena mobilna aplikacija "Stop COVID-19"

Objavljeno 28.07.2020.

Ministarstvo zdravstva

U ponedjeljak je predstavljena hrvatska inačica mobilne aplikacije "Stop COVID-19" koja koristi privremene i anonimne podatke radi anonimnog obavještavanja o izloženosti koronavirusu.
Predstavljena mobilna aplikacija "Stop COVID-19"
 

Aplikacija je dostupna za mobilne uređaje Android i Apple platforme, a koristi bluetooth tehnologiju.

Cilj aplikacije poboljšanje epidemiološke slike kroz povećanje učinaka tradicionalnih metoda detekcije bliskih kontakata uz pomoć tehnologije koja omogućava brzo obavještavanje osobe koje su bile izložene koronavirusu.

Riječ je o dobrovoljnoj, korisnoj mobilnoj aplikaciji za anonimno obavještavanje o izloženosti bolesti COVID-19, a njen uspjeh se temelji na savjesnom i solidarnom sudjelovanju građana.

Aplikacija je u potpunosti dobrovoljna, transparentna i privremena.

Nakon što prođe ugroza od pandemije, mobilna aplikacija se više neće moći koristiti, kibernetički je sigurna i koristi privremene i anonimne podatke.

Aplikacijom se ne prikupljaju osobni podaci i osigurana je njezina prekogranična interoperabilnost.

Aplikaciju je izradio APIS, temeljem odluke Vlade, a evaluirala ju je Agencija za zaštitu osobnih podataka kako bi bila potpuno usklađena s Općom uredbom o zaštiti podataka.

Svaki korisnik na anonimnoj bazi dobiva informaciju da je u nekom određenom razdoblju 14 dana unatrag bio u kontaktu sa zaraženom osobom.

Korisnici aplikacije dobivat će poruke jesu li imali kontakt visokog, srednjeg ili niskog rizika temeljem točno određenih parametara.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.