Majka i dijete

Svjetski tjedan dojenja, 1.-7. kolovoza

Objavljeno 29.07.2020.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Svjetski tjedan dojenja obilježava se i ove godine u razdoblju od 1. do 7. kolovoza kako bi se rodilje potaknule na dojenje i time se unaprijedilo zdravlje djece.
Svjetski tjedan dojenja, 1.-7. kolovoza
 

Slogan ovogodišnjeg Svjetskog tjedna dojenja jest "Podržite dojenje za zdraviji planet".

Osim dobrobiti za zdravlje djeteta, dojenje pokazuje pozitivne učinke i na zdravlje majke te doprinosi manjoj učestalosti raka dojki i jajnika, šećerne bolesti i visokog tlaka.

Dojenje je i "zelena opcija" jer je izračunato da emisije CO2 koji nastaju tijekom procesa proizvodnje nadomjestaka za majčino mlijeko značajno doprinose "učinku staklenika".
Dojenje ne ostavlja trag na okoliš, a majčino mlijeko je uvijek dostupno i zdravo.

Svjetski savez za podršku dojenju svake godine povodom Svjetskog tjedna dojenja objavi ciljeve i aktivnosti koji se trebaju provesti radi promocije i zaštite dojenja.

Ove godine aktivnosti su usmjerene pružanju preporuka i odgovora na pitanja vezana uz dojenje u vrijeme pandemije COVID-19, osobito putem društvenih mreža.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.