Ostalo

Roda o prisutnosti roditelja tijekom liječenja djece

Objavljeno 03.08.2020.

Roda

Iz udruge Roditelji u akciji - Roda upozoravaju kako su bolesna djeca i dalje bez roditelja tijekom bolničkog liječenja i mjesec dana nakon pokretanja peticije u kojoj je prikupljeno skoro 58000 potpisa podrške.
Roda o prisutnosti roditelja tijekom liječenja djece
 

Udruga Roda je podsjetila da je ministar zdravstva Vili Beroš tvrdio da "unatoč specifičnoj situaciji, boravak roditelja uz dijete nije bio niti u jednom trenutku ukinut niti zabranjen od strane Ministarstva zdravstva te je u pravilu kroz cijeli tijek pandemije omogućen 24-satni boravak roditelja uz dijete", a da tu tvrdnju svakodnevno pobijaju roditelji dijeljenjem svojih iskustava tijekom pandemije na društvenim mrežama.

"Zato zaključujemo da do ministra Beroša dolaze polovične informacije koje ne pokazuju stvarno stanje na terenu i/ili su ministar i njegovo ministarstvo nemoćni utjecati na promjene praksi u bolnicama i u nastojanju da se pravo djece na boravak na bolničkom liječenju u pratnji bliske odrasle osobe osigura na svim odjelima svih bolnica", smatraju u udruzi.

Ocijenili su da se ministar ograđuje od iznimnih situacija uslijed prostornih i smještajnih uvjeta zdravstvene ustanove ili medicinske indikacije hospitaliziranog djeteta čime se, navode, otvara mogućnost proizvoljnog odlučivanja svakog odjela i bolnice o tome hoće li se poštivati djetetovo pravo na boravak u bolnici s bliskom odraslom osobom te da iznimne situacije postaju česta praksa.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.