Ostalo

Studija upozorava na izloženost djece olovu

Objavljeno 03.08.2020.

BBC News

Podaci koje je objavio Unicef pokazuju kako je gotovo trećina djece u svijetu izložena riziku kontakta s toksičnim koncentracijama olova.
Studija upozorava na izloženost djece olovu
 

Riječ je o količinama olova koje kod djece mogu izazvati ireverzibilna oštećenja, osobito kod djece mlađe od pet godina.

Većina od 800 milijuna djece izložene ovom riziku živi u srednje i slabo razvijenim zemljama, uglavnom u Aziji i Africi.

Glavni izvori onečišćenja olovom su nereciklirane baterije i akumulatori, elektronski otpad, boje te onečišćenje nastalo radom rudnika.

Novi nalazi se temelje na podacima dobivenima analizom uzoraka krvi prikupljenih od desetaka tisuća djece iz cijelog svijeta.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.