Ostalo

Liječenje raka kod oboljelih od koronavirusa

Objavljeno 09.08.2020.

BBC News

Nastavak kemoterapije ili imunoterapije kod osoba oboljelih od raka koje su se zarazile koronavirusom nije povezano s većim rizikom za smrt, pokazuje istraživanje provedeno na uzorku od 890 pacijenata.
Liječenje raka kod oboljelih od koronavirusa
 

Znanstvenici s Imperial College London su se koristili podacima prikupljenima u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Španjolskoj i Italiji.

Sudionici istraživanja su bili prosječne dobi 68 godina, a nešto više od polovice su bili muškarci.

Među oboljelima od raka te zatim inficiranima koronavirusom je zabilježeno povećanje rizika za smrt zbog istih čimbenika kao i u ostatku populacije - muškog spola, dobi iznad 65 godina i prisutnosti ostalih poteškoća sa zdravljem.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.