Ostalo

Dani sigurnosti u prometu 16.-22.9.

Objavljeno 15.09.2020.

Ministarstvo unutarnjih poslova

Ovogodišnji Dani sigurnosti u prometu u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL održat će se od 16. do 22. rujna sa ciljem osvješćivanja javnosti radi smanjenja broja poginulih u prometu.
Dani sigurnosti u prometu 16.-22.9.
 

Ministarstvo unutarnjih poslova će u sklopu kampanje pod sloganom "Ostani živ i spasi živote drugih" provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu te smanjenja broja prometnih prekršaja.

Posebna pozornost pridavat će se prekomjernoj brzini, vožnji pod utjecajem alkohola, nekorištenju sigurnosnog pojasa te nepropisnom korištenju mobitela u vožnji.

Tijekom kampanje provodit će se niz aktivnosti, a naglasak će biti na 17. rujna kada se obilježava Dan bez poginulih u prometu.

Na taj dan prošle godine, u deset država sudionika projekta nije bilo poginulih osoba u prometu, dok su tog dana u Hrvatskoj u prometnim nesrećama poginule dvije osobe.

U prosjeku u Europi u prometu smrtno strada oko 70 ljudi dnevno.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.