Ostalo

UNICEF: Virtualna utrka prikupila 1,2 milijuna kuna

Objavljeno 22.09.2020.

UNICEF

Više od 7200 sudionika UNICEF-ove humanitarne utrke "Mliječna staza", koja se zbog epidemioloških mjera održala virtualno, tijekom 16 dana prešlo je 367000 kilometara, a projektom je prikupljeno više od 1,2 milijuna kuna za djecu s teškoćama.
UNICEF: Virtualna utrka prikupila 1,2 milijuna kuna
 

Četvrta "Mliječna staza" završila je u nedjelju, a sudionici svih dobi su trčeći, hodajući, vozeći bicikl ili kolica po tisućama staza diljem Hrvatske podržali djecu s teškoćama.

U tri mjeseca projekta prikupljeno je više od 1,2 milijuna kuna, koje će UNICEF uložiti u opremanje senzornih soba i edukaciju stručnjaka koji će provoditi terapije senzorne integracije s djecom s teškoćama.

Terapija senzorne integracije potiče dijete da samoinicijativno sudjeluje u aktivnosti koja će mu osigurati potrebne senzorne podražaje i pomoći u organizaciji ponašanja.

Senzorna soba (kabinet za senzornu integraciju) je višeosjetilni prostor koji se koristi se kako bi djeci s teškoćama osigurali dodatnu senzornu stimulaciju izlaganjem različitim podražajima ili reducirali senzorne podražaje te im omogućili da se opuste.

U utrci je sudjelovalo 970 djece, 21 udruga, među kojima mnoge koje rade s djecom s teškoćama, 58 tvrtki koje su prijavile svoje timove, ukupno 706 timova u aplikaciji, te više od 50 osoba iz javnog života.

Sve dosadašnje UNICEF-ove utrke bile su inkluzivne, no ovogodišnja utrka ističe se i po velikom broju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli ostvarenju cilja utrke.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.