Ostalo

Dan bez poginulih u prometu u Hrvatskoj bez smrtno stradalih

Objavljeno 28.09.2020.

Ministarstvo unutarnjih poslova

Na Dan bez poginulih u prometu u Hrvatskoj nije bio smrtno stradalih osoba, čime se Hrvatska svrstala među 16 država članica međunarodne mreže prometne policije ROADPOL koje su uspješno ostvarile cilj te akcije.
Dan bez poginulih u prometu u Hrvatskoj bez smrtno stradalih
 

"Ostani živ i spasi živote drugih!" slogan je ovogodišnje akcije "Dani sigurnosti u prometu" međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, koja se odvijala diljem Europe.

Cilj kampanje je smanjiti broj stradavanja u prometu, a naglasak je i ove godine bio na akciji "Dan bez poginulih u prometu", koja je održana 17. rujna.

Čak 16 zemalja ostvarilo je zadani cilj te taj dan nisu brojale poginule osobe.

Osim Hrvatske, to su Cipar, Danska, Estonija, Finska, Mađarska, Irska, Kosovo, Latvija, Litva, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Srbija, Švicarska i Portugal.

Unatoč tome, 33 osobe izgubile su živote u prometnim nesrećama u ostalim državama članicama.

Članice ROADPOL-a uspjele su organizirati 336 događanja u 18 zemalja na kojima su osobe iz javnog života apelirale na građane u pogledu važnosti poštivanja prometnih pravila.

Prisegu o odgovornom sudjelovanju u prometu potpisalo je 667 građana.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.