Ostalo

U ljekarnama rasprodano cjepivo protiv gripe

Objavljeno 18.10.2020.

Hrvatska ljekarnička komora

Ljekarne su ove jeseni nabavile 90000 doza cjepiva protiv gripe, no zbog velikog interesa u gradovima su doze rasprodane tako da se nešto malo cjepiva može nabaviti još samo u manjim mjestima.
U ljekarnama rasprodano cjepivo protiv gripe
 

Prije tri tjedna došla je prva pošiljka od 50000 doza cjepiva i vrlo brzo je sve izdano pacijentima.

Ovih dana su došle dodatne količine, nešto manje od 40000 doza, a prema dostupnim informacijama cjepiva više nema u ljekarnama, naročito u velikim gradovima.

Dodatne količine od 20000 doza cjepiva ljekarne očekuju tek u prosincu.

Projekt cijepljenja u ljekarnama ove je jeseni obuhvatio 80 ljekarni u Hrvatskoj, a u svakoj su županiji najmanje dvije ljekarne osigurale prostor i liječnika za cijepljenje protiv gripe.

U Zagrebu je to omogućilo 20 ljekarni.

Interes za cijepljenje u ljekarnama ove je jeseni bio i desetak puta veći od doza koje su dobile ljekarne.

Građani koji su bili zainteresirani za cijepljenje u ljekarnama morali su se najaviti i rezervirati termin i kupiti cjepivo za 96,36 kuna.

Ove godine na tržištu su isključivo četverovalentna cjepiva.

Za kupnju cjepiva u ljekarnama potreban je liječnički recept, no ako se cijepljenje provodi u ambulanti recept nije potreban jer građane cijepi liječnik koji obavlja i preliminarni pregled.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.