Ostalo

Pripreme zdravstvenog sustava za prijem oboljelih

Objavljeno 23.10.2020.

Vlada RH

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da se zdravstveni sustav intenzivno priprema za prijem oboljelih od Covida-19, a otvoren je i dodatni dio KB Dubrava.
Pripreme zdravstvenog sustava za prijem oboljelih
 

"U Dubravi preostaje još dosta kapaciteta, uzimajući u obzir i one u kampu, odnosno šatore Hrvatske vojske. Međutim, zbog uvjeta koji su adekvatni samo u ekstremnim situacijama, tamo u ovom trenutku nismo planirali zaprimati bolesnike", istaknuo je Beroš.

Postoji i mogućnost angažiranja sekundarnih centara, odnosno specijalnih bolnica, o čemu je ministar Beroš razgovarao sa županima onih županija koje su vlasnice tih bolnica.

Ostaje i treća opcija - Arena u Zagrebu te slični kapaciteti u drugim većim gradovima.

Dio hitnih Covid pozitivnih pacijenata zbrinjavat će se u KB Dubrava, a hitni pacijenti bez Covida rasporedit će se po ostalim zagrebačkim bolnicama, što je s ravnateljima već iskomunicirano.

Postojala je i B opcija, da se u sve bolnice šalju oboljeli od Covida-19, ali je gotovo jednoglasno odbijena.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.