Ostalo

Obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Objavljeno 27.10.2020.

Hrvatski Crveni križ

Bilo da je riječ o prometnim nesrećama, prirodnim ili zdravstvenim katastrofama s kojima smo u zadnje vrijeme suočeni svi diljem svijeta, darovana krv je životni čin solidarnosti koja širom svijeta spašava milijune života.
Obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi
 

Budući da je dobrovoljno davanje krvi važno za podmirivanje nužnih zaliha krvi i osiguravanje funkcionalne zdravstvene skrbi, od neizmjerne je važnosti kontinuirano provođenje akcija davanja krvi i tijekom epidemije koronavirusa.

Nedostatak krvi i krvnih pripravaka o kojima ovise životi brojnih pacijenata nosi puno veći rizik smrtnosti od onog prouzrokovanog koronavirusom.

Bolesnici čije je izlječenje, a ponekad i sam život ovisan o transfuzijskom liječenju, ne mogu čekati da epidemija prođe.

Republika Hrvatska je već preko 40 godina samodostatna u zalihama krvi, što znači da se nije dogodila niti jedna situacija da krvi i krvnih pripravaka za sve potrebe zdravstva nije bilo dovoljno.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.