Ostalo

Arena Zagreb: Pripreme za prijem bolesnika

Objavljeno 27.10.2020.

Civilna zaštita

U zagrebačkoj Areni su počele pripreme za prijem bolesnika sa covidom-19, a u ponedjeljak je postavljeno oko 400 ležajeva.
Arena Zagreb: Pripreme za prijem bolesnika
 

Po potrebi će se kapaciteti smještaja povećavati.

Arena će biti tercijarni centar za zbrinjavanje oboljelih od koronavirusa s blažom do početnom srednje teškom kliničkom slikom, odnosno pacijenti koji ne trebaju uznapredovalu terapiju.

U Arenu će se preusmjeravati liječnici i medicinske sestre iz drugih zdravstvenih ustanova, a moguće je ukupno postaviti više od 1000 kreveta.

Bit će uspostavljena liječnička i sestrinska skrb, a njihovi brojevi ovisit će o broju pacijenata, sukladno potrebi.

U Areni neće biti respiratora, već prostor gdje će se pacijenta moći staviti na respirator u slučaju urušavanja zdravlja, a zatim će ga prebaciti u bolnicu.

Dio ljudi s lakšim simptomima ne mogu biti na liječenju kod kuće zbog manjih komorbiditeta pa sustav mora imati mjesto gdje i takve pacijente može zbrinuti.

Tako se drugim bolničkim centrima olakšava situacija i omogućava da se u bolnicama liječe teži pacijenti.

Trenutni kapacitet je 420 kreveta.

Njih 274 će biti na trećem katu, oko 150 na prvom, a na drugom će se katu nalaziti oko 50 kreveta za medicinsko osoblje.

Sanitarni čvorovi su po cijeloj dvorani.

Utičnica nema oko kreveta, ali će svaki krevet biti ograđen paravanom, a uz njega će biti stolica za osobne stvari i medicinske potrepštine.

Ondje je apoteka koja je već pripremljena i odvojena pleksiglasom.

S parterom Arena ima kapacitete za oko 800 kreveta.

U pripremi su i dvorane u drugim gradovima u Hrvatskoj - Osijeku, Splitu i Rijeci.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.