Ostalo

Upute za osobe pozitivne na koronavirus

Objavljeno 28.10.2020.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar" pozvao je građane koji su se testirali na COVID-19 da obavezno ostanu kod kuće do dolaska nalaza, a ako im stigne pozitivan nalaz da se jave nadležnom liječniku obiteljske medicine radi određivanja izolacije.
Upute za osobe pozitivne na koronavirus
 

Da se jave nadležnom liječniku obiteljske medicine mole i bliske kontakte oboljelih od COVID-19, radi određivanja mjere samoizolacije.

Liječnici obiteljske medicine su također ovlašteni donijeti odluku o samoizolaciji kako bi se ubrzao proces te kako bi se pomoglo preopterećenim epidemiolozima.

Zavod je ovaj apel uputio zbog izrazito velikog broja pozitivnih osoba na koronavirus te svakodnevno velikog broja briseva koji se uzimaju te potom analiziraju.

Uz to, Zavod moli sve građane koji imaju informaciju da su zaraženi koronavirusom da obavijeste svoje bliske kontakte te da ih upute da se jave nadležnom liječniku obiteljske medicine, bez obzira jesu li dobili poziv epidemiologa ili ne.

Na taj način pomoći će se epidemiolozima u njihovom radu te pravovremenom reakcijom pridonijeti što bržem suzbijanju širenja epidemije, naglašavaju iz Zavoda.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.