Ostalo

Poziv Ministarstva zdravstva obiteljskim liječnicima

Objavljeno 30.10.2020.

Ministarstvo zdravstva

Ministarstvo zdravstva zatražilo je žurno uključenje liječnika obiteljske medicine u redovito ispunjavanje svojih obveza s obzirom na to da se mnogi pacijenti pozitivni na covid-19 žale se na njihovu nedostupnost.
Poziv Ministarstva zdravstva obiteljskim liječnicima
 

"Potrebno je naglasiti kako ključnu ulogu u komunikaciji s korona pozitivnim pacijentima, uz epidemiologe, imaju upravo liječnici obiteljske medicine koji trebaju kontaktirati svoje pacijente, uputiti ih u daljnje postupanje i obavještavanje njihovih kontakata kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja zaraze", stoji u priopćenju.

Kako se Ministarstvu zdravstva obraća sve više pacijenata s pozitivnim rezultatima testiranja s primjedbama da ne mogu stupiti u kontakt sa svojim liječnicima obiteljske medicine, Ministarstvo zdravstva opetovano je zatražilo od svih liječnika obiteljske medicine koji imaju ugovore s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje da, u skladu sa svojim ugovornim obvezama, ali i osjećajem odgovornosti u trenutnim okolnostima epidemije, u potpunosti obavljaju povjerene im zadaće.

Od liječnika traži da žurno ostvare kontakte sa svojim pacijentima, upućuju ih u sva daljnja postupanja vezano uz postavljanje dijagnoze covid-19 kao i obavješćivanje osoba koje su ostvarile kontakte sa zaraženim pacijentima.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.