Ostalo

Obilježen 14. Hrvatski dan ljekarni

Objavljeno 31.10.2020.

Hrvatska ljekarnička komora

Hrvatski dan ljekarni tradicionalno se obilježava 29. listopada u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva i Hrvatske ljekarničke komore.
Obilježen 14. Hrvatski dan ljekarni
 

Za datum obilježavanja odabran je dan prvog spomena ljekarne na području Hrvatske - u Trogiru 29. listopada 1271.

Projekt je osmišljen radi promicanja ljekarništva i ljekarničke struke u javnosti te ljekarne kao mjesta gdje se, uz izdavanje lijekova i drugih proizvoda za zdravlje, mogu dobiti stručni savjeti o pravilnoj i racionalnoj uporabi lijekova, očuvanju zdravlja, prevenciji bolesti i poboljšanju kvalitete života, kao i niz drugih ljekarničkih usluga.

Isticanjem važnosti ljekarničke struke, naglašavanjem kompetencija i naobrazbe ljekarnika te ukazivanjem na doprinos ljekarnika zdravstvenoj zaštiti građana, želi se djelovati na pozitivan stav medija i šire javnosti.

Od početka epidemije COVID-19 uočen je značajan porast interesa građana za imunostimulanse, kao i ostale vitamine i minerale koji podržavaju zdravlje cijelog organizma.

Međutim, građani često te pripravke kupuju samoinicijativno, koriste ih nekritički, u neprimjerenim dozama i u kombinacijama s receptnim lijekovima.

Takva primjena dodataka prehrani osim što može biti potpuno neučinkovita, u određenim slučajevima može biti i štetna za zdravlje.

Zadaća ljekarnika je da, u cilju prevencije infekcije koronavirusom i drugim sezonskim respiratornim virusima, savjetuje građane prilikom odabira potrebnih dodataka prehrani.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.