Ostalo

Prvi telepsihijatrijski centar u Hrvatskoj

Objavljeno 17.11.2020.

Klinika za psihijatriju Vrapče

Klinika za psihijatriju Vrapče je obilježila 141. godišnjicu osnutka postavši prvi telepsihijatrijski centar u Hrvatskoj koji je registriran za obavljanje stručne djelatnosti iz područja psihijatrije.
Prvi telepsihijatrijski centar u Hrvatskoj
 

Temeljem odluke Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, a na prijedlog Ministarstva zdravstva, Klinika za psihijatriju Vrapče ušla je u mrežu telemedicinskih centara kao prvi telepsihijatrijski centar u Hrvatskoj koji je registriran za obavljanje stručne djelatnosti iz područja psihijatrije.

Klinika je osnovana 15. prosinca 1871. godine.

Ovogodišnji Dan bolnice obilježen je i stručnim skupom, kojim se nastojalo skrenuti pozornost na utjecaje i značaj pandemije covida-19 te općenito neposrednih i posrednih ugroza na psihičko zdravlje i neophodnost osiguranja sveobuhvatne i cjelovite psihijatrijske skrbi.

Stručni skup je, sukladno važećim epidemiološkim mjerama, prenošen digitalnim putem, a sudjelovali su istaknuti predstavnici sustava zdravstvene skrbi i sustava skrbi za psihičko zdravlje.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(5)
3.2 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.