Ostalo

Cijepljenje protiv gripe reducira rizik zbog bolesti srca

Objavljeno 19.11.2020.

HealthDay

Istraživanje provedeno u SAD pokazuje cijepljenje protiv gripe kod osoba s bolestima srca značajno smanjuje rizik za pojavu ozbiljnih komplikacija i smrt.
Cijepljenje protiv gripe reducira rizik zbog bolesti srca
 

Analiza podataka prikupljenih za potrebe 16 ranijih studija provedenih uz sudjelovanje 237000 ispitanika je povezala cijepljenje protiv gripe s prosječno 18% manjim rizikom za smrt od posljedica bolesti srca.

Uz to, kod cijepljenih sudionika istraživanja je zabilježen prosječno 28% manji rizik za smrt od bilo kojeg uzroka.

Cijepljenje protiv gripe je u studiji povezano i s prosječno 13% manjim rizikom za ozbiljne poteškoće sa zdravljem srca, dodaju znanstvenici iz Erie County Medical Center u Buffalu.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.