Ostalo

Projekti iz područja zdravstva

Objavljeno 22.11.2020.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak uručila je ugovore o dodjeli sredstava Ministarstvu zdravstva i Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" za projekte iz područja zdravstva u vrijednosti od 73 milijuna kuna.
Projekti iz područja zdravstva
 

Ovi ugovori će pomoći, prvenstveno Klinici, da nastavi jačati s kapacitetima i opremom kako bi mogla odgovoriti na sve sadašnje i buduće izazove, ali i Ministarstvu zdravstva kako bi mogli nabaviti neophodnu opremu, poput linearnog akceleratora za KBC Rebro.

Za cijeli zdravstveni sustav su ugovoreni projekti u vrijednosti od preko tri milijarde kuna, a 2,7 milijardi je bespovratno.

Ova dva ugovora ukupne su vrijednosti više od 73 milijuna kuna, a riječ je o gotovo 100% bespovratnim sredstvima.

Uz ugovor potpisan prošlog tjedna za nabavu zaštitne opreme, vrijedan 369 milijuna kuna, iz Fonda za solidarnost EU je zatraženo dodatnih 39 milijuna eura kao osiguranje u slučaju dodatnih potreba za nabavku opreme i borbu protiv covida.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.