Ostalo

Europski tjedan testiranja

Objavljeno 23.11.2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Služba za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo se pridružuje Europskom tjednu testiranja na HIV provođenjem besplatnog i anonimnog testiranja brzim testovima.
Europski tjedan testiranja
 

Svake se godine krajem studenog, ususret 1. prosincu - Svjetskom danu borbe protiv AIDS-a - obilježava Europski tjedan testiranja (engl. European testing week, ETW) na HIV.
Tijekom ETW-a europske zemlje pozivaju se da svojim aktivnostima doprinesu informiranju građana o važnosti testiranja, ranog otkrivanja infekcije HIV-a te pravovremenog liječenja.

Pouzdanost brzog testa za otkrivanje HIV infekcije koji se koristi u Savjetovalištu za promicanje spolnog zdravlja HZJZ-a je 99,8%.

Testiranja će se provoditi radnim danima, od 23. studenog do 1. prosinca u Zagrebu, u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, na adresi Rockefellerova 12 (prizemlje), od 15 do 19 sati.

Testirati se mogu punoljetne osobe, dok se maloljetnici mogu testirati samo uz pratnju i suglasnost svojih roditelja, skrbnika ili zakonskih zastupnika.

Savjete i informacije o spolnom zdravlju i HIV-u mogu dobiti svi građani Republike Hrvatske bez obzira na dob.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.