Ostalo

Nove smjernice za liječenje oboljelih od koronavirusa

Objavljeno 29.11.2020.

Ministarstvo zdravstva

Ministarstvo zdravstva donijelo je najnovije smjernice namijenjene kliničarima, prije svega, infektolozima i intenzivistima, ali i drugim zdravstvenim djelatnicima koji sudjeluju u liječenju bolesnika s bolešću covid-19.
Nove smjernice za liječenje oboljelih od koronavirusa
 

Obveza je svih zdravstvenih radnika u Republici Hrvatskoj pridržavati se tih smjernica.

U Hrvatskoj su do sada izdane smjernice Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu i Hrvatskoga društva za infektivne bolesti HLZ-a za antivirusno i imunomodulacijsko liječenje oboljelih od covida-19 i smjernice Hrvatskoga društva za infektivne bolesti HLZ-a za kliničko zbrinjavanje pacijenata s covidom-19.

Iz Ministarstva zdravstva su podsjetili da je, zbog važnosti pravovremenog otkrivanja, dijagnosticiranja, zbrinjavanja i liječenja osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 i bolesnika s covidom-19, a u cilju uspješnog suzbijanja epidemije bolesti covid-19 u Hrvatskoj, na temelju članka 52. Zakona o sustavu državne uprave, ministar zdravstva Vili Beroš 29. travnja 2020. donio odluku o osnivanju Povjerenstva za primjenu lijekova u liječenju i profilaksi covid-19 uključujući antivirusne i imunomodulacijske lijekove, u skladu s postojećim znanstvenim dokazima i preporukama međunarodnih relevantnih institucija.

U ostalim aspektima dijagnosticiranja, zbrinjavanja, simptomatskog liječenja i prevencije bolesti covid-19 važeće su preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te preporuke Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu i Hrvatskoga društva za infektivne bolesti HLZ-a.

Smjernice su dostupne na mrežnim stranicama Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.