Lijekovi

Olfen gel iz PLIVE - specijalist za bol u zglobovima i mišićima

Objavljeno 21.01.2021.

PLIVAzdravlje.hr

Uredništvo

Analgetici za primjenu lokalno na koži predstavljaju učinkovitu i sigurniju alternativu oralnim analgeticima. Olfen gel je snažan protuupalni lijek u obliku emulzijskog gela za primjenu na koži. Koristi se liječenju raznih akutnih i kroničnih bolnih stanja.
Olfen gel iz PLIVE - specijalist za bol u zglobovima i mišićima

Bolovi u zglobovima i mišićima

Bol u koštano-mišićnom sustavu najčešće je posljedica oštećenja mišića, tetiva i ligamenata, zglobova i kostiju. Bilo da se radi o sportskim ozljedama poput uganuća, iščašenja ili upala, bolovima u donjem dijelu leđa ili vratnom dijelu kralježnice ili boli kod pacijenata s kroničnim upalama zglobova poput osteoartritisa, problemi koštano-mišićnog sustava čest su razlog korištenja bezreceptnih preparata za ublažavanje boli. Osim što predstavlja financijsko opterećenje zdravstvenog sustava, bol je značajan uzrok smanjene kvalitete života i smanjene radne sposobnosti.

Analgetici za primjenu lokalno na koži predstavljaju učinkovitu i sigurniju alternativu oralnim analgeticima  i koriste se u raznim bolnim stanjima i to akutnim poput uganuća, iščašenja, upala tetiva ili mišićne boli te kroničnim poput osteoartritisa zglobova šake i koljena.

S obzirom na dobru dostupnost u ciljanom tkivu, u odnosu na značajno manju sistemsku koncentraciju, pokazuju vrlo povoljan sigurnosni profil.

Nježno masiranje prilikom primjene lijeka ubrzava prodiranje lijeka kroz slojeve kože. Dobar sigurnosni profil i mogućnost postizanja zadovoljavajućeg analgetskog učinka uz pozitivan efekt masaže, rezultirali su širim prihvaćanjem analgetika za lokalnu primjenu u liječenju koštano-mišićne boli.

Što je Olfen gel?

Olfen gel je snažan protuupalni lijek u obliku emulzijskog gela koji ima dvostruki lokalni učinak: analgetski i protuupalni.

Nanosi se direktno na bolno mjesto a učinak traje satima. Dostupan je u dvije jačine: Olfen gel 10 mg/g i Olfen gel 20 mg/g s čepom za jednostavno otvaranje!

Kako Olfen gel djeluje?

Olfen sadrži djelatnu tvar diklofenak koja pripada skupini lijekova pod nazivom nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAID). Djelatna tvar se akumulira u koži, koja djeluje kao spremnik iz kojeg se lijek odgođeno i postepeno oslobađa u tkiva ispod kože. Diklofenak ima visoki afinitet prema upaljenom tkivu te ublažava upalu i bol na njenom izvoru. Obzirom da se minimalno apsorbira u sistemsku cirkulaciju nuspojave su minimalne, a interakcije s drugim lijekovima vrlo malo vjerojatne. Bolesnici s oštećenjem funkcije bubrega ili jetre ne moraju smanjivati preporučenu dozu.

Kako se koristi Olfen gel?

Odrasli i adolescenti u dobi od 14 godina i stariji Olfen gel 10 mg/g koriste 3-4 puta na dan, dok se Olfen gel 20 mg/g koristi samo 2 puta na dan (ujutro i navečer).

Ovisno o veličini zahvaćenog područja koje treba liječiti, potrebno je od 1 do 4 g gela, što je količina koja odgovara veličini trešnje do oraha.

Nanesite gel u tankom sloju na zahvaćena područja i nježno utrljajte u kožu. Nakon primjene ruke treba oprati, osim ako su ruke područje koje se liječi.

 

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Za primjenu na kožu. Sadrži diklofenak.

Datum sastavljanja: siječanj 2021. 

OLF-HR-00015

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(549)
3.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.