Ostalo

Preporuke za cijepljenje odraslih osoba protiv pneumokoka

Objavljeno 22.01.2021.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Pneumokokno cijepljenje osoba pod povećanim rizikom je preporučeno i besplatno za sve osobe starije od dvije godine sa sljedećim medicinskim indikacijama:
Preporuke za cijepljenje odraslih osoba protiv pneumokoka
 

-funkcionalna ili anatomska asplenija
-imunokompromitirane osobe (zbog osnovne bolesti ili terapije koju osoba prima)
-imunokompetentne osobe s kroničnim bolestima srca, pluća, bubrega, jetre, dijabetesom melitusom, alkoholizmom, kohlearnim implantatima i stanjima koja dovode do izloženosti -cerebrospinalnog likvora infekciji/istjecanja cerebrospinalnog likvora

Konjugirano pneumokokno cjepivo je preporučeno i besplatno za cijepljenje svih osoba od dva mjeseca starosti nadalje sa sljedećim medicinskim indikacijama:

-funkcionalna ili anatomska asplenija
-imunokompromitirane osoba (zbog osnovne bolesti ili terapije koju osoba prima)
-imunokompetentne osobe s kohlearnim implantatima i stanjima koja dovode do izloženosti cerebrospinalnog likvora (CSL) infekciji/istjecanja CSL-a

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.